Ciroza

Ciroza este o scleroza a ficatului, provocata cel mai adesea printr-un consum abuziv de alcool, dar la originea bolii se afla si alti factori cum ar fi: unele medicamente luate abuziv (calmante, antibiotice), detergenti, solventi, urmarile unei boli infectioase precum hepatita de tipul B, sifilis, malarie. Ea nu are simptome vizibile imediat, pot trece mai multi ani pana sa-si faca aparitia primele semne tipice: lipsa poftei de mancare, pierderea Ón greutate, greata, voma, indispozitia fizica, amorteala extremitatilor, paloarea. Un examen de specialitate poate determina stadiul bolii. Daca procesul de sclerozare nu a Ónceput, regenerarea ficatului este posibila, cu un tratament de lunga durata.

Ciroza este o boala cronica a ficatului caracterizata de degenerarea grasa a tesutului hepatic si inlocuirea lui cu tesut conjunctiv. Este o urmare a inflamatiilor ficatului, in special infectioase (hepatita, sifilis, malarie), a abuzului de alcool, intoxicatiilor cu arsen, fosfor sau tulburari circulatorii. Fibriza ficatului nu mai permite sangelui sa circule liber in ficat, acesta stagneaza in ramurile venei porte ducand la boli ca splenomegalia, ascita, tulburari circulatorii.

Ca manifestari ale bolii se modifica compozitia sangelui, nutritia, functia rinichilor, circulatia. Bolnavul se simte foarte obosit. Are balonari abdominale, dureri la ficat, gust rau in gura, mai ales dimineata, diaree, lipsa de pofta de mancare. Uneori reapare icterul. Ciroza insuficient tratata duce la insuficienta hepatica. Se vor trata corect bolile care o produc, se evita toxinele. Se va tine regim alimentar.

Alimentatie indicata:

- Se renunta categoric la alcool.
- Se evita medicamentele tari.
- Alimentatia sa fie adecvata, sa nu solicite prea mult ficatul, sa fie saraca Ón grasimi animale, zahar, sa nu contina prajeli, sa fie bogata in vitamine, mai ales vitamina C, evitarea condimentelor.
- Se consuma multa varza cruda, suc de varza, lactate.

Iata mai jos solutia naturala propusa de Calivita  pentru tratarea cirozei:
 


Afectiuni si simptome

A

Produse Calivita
recomandate

Mod de folosire
Ciroza *

*

*

 

Culevit

Bee Power Royal Jelly

Liver Aid

Arginine Plus

Spirulina Max

1-1-1 6 luni, apoi 0-0-1

1-0-1

1-0-1 6 luni, apoi 0-0-1

1-0-1 6 luni, apoi 0-0-1

0-1-0

 

 

Google   
 
[Home] [Produse Calivita] [Marturi] [Promotii] [Boli Afectiuni] [Plante Medicinale] [Articole Calivita] [Tratamente Naturiste]

COPYRIGHT  © 2009 - produse-naturiste-magazin.ro - Toate drepturile rezervate.